søndag 7. september 2014

Litt helgajobb

Fredag ettermiddag reiste Ingmar og Emma opp til tomta. Jeg hadde veldig lyst til å bli med for å se, men når kroppen ikke er så samarbeidsvillig, fant jeg ut det var bedre å vente til neste helg. Da er det Høstmarknad også,så det blir litt gøy å få med seg (vel og merke etter vi har vært innom boligmessa som også er til helgen ;) )

Planen var å få lagt ut markisolasjonen, slik at det er klart når Kvekroken kommer mandag for å legge over dekket. Jeg har ikke snøring på dette, og skjønte ikke nok da jeg fikk det forklart til at jeg kan gjenfortelle det, så er det av interesse å lese, klikk her Har har de lagt utover platene og dekket over med sand slik de skal bli liggende.

Uten mat og drikke duger helten ikke?? Emma tar seg en velfortjent pause

For min del har helgen stort sett gått i å studere farger, blir ikke klok på hvilke farger vi skal ha inne. Nå har jeg funnet ut at Jotun sin Valnøtt også er veldig fin, i tillegg fant jeg en kjempefin blanding på en annen blogg (blir en del googling for tiden :) ), der de hadde blandet Skumring og Valnøtt fra Jotun, da ble ikke fargen så mørk, men heller ikke for lys. Er ikke så usannsynlig at vi går for den kombinasjonen, får se om jeg får kjøpt en vareprøve i morgen.

Ellers så kunne jeg ikke dy meg, måtte innom Epoq og Ikea for å leke litt med kjøkkenplanleggerene deres :)Her har jeg fjernet innredningen på den ene veggen samt overskapene på andre veggen, så det blir litt mindre skapplass. Men synes det var en ok løsning. Kan evt ha opp noen hyller ved siden av ventilatoren.På denne versjonen har jeg laget til med overskap, samt lagt inn micro (må jo ha det også på hytta??? Ehm...) Liker denne veldig godt, men litt skeptisk til hvordan det blir å legge rundtømmeren inntil skapet. Vi har nemlig ikke tenkt å ha opp tømmeret der innredningen dekke den, og vil ha fliser mellom overskap og benkeplate. Ventilatoren vil jeg helst ha litt lengre opp, men fant ikke skap hvor det var mulig.

Ikea sitt klarte jeg på en eller annen merkelig måte å slette den ene versjonen, og den andre avskrev gubben ganske så raskt. Når jeg får ånden over meg igjen, skal jeg laget til en ny, selv om Ikea sitt program er ganske tungvint i forhånd til Epoq (mulig jeg har nevnt det før??). Men skal gi Ikea en sjanse til, da vi allerede har satt opp et slikt kjøkken hjemme, og siden vi fant ut at de første målene vi hadde var feil, slik at det går an å bruke dem likevel :) Et pluss er i alle fall disse Trancherbordene. Et slikt et skal jeg ha omtrent uansett hvilket kjøkken vi går for. Greit med litt ekstra benkeplass.

I morgen skal jeg ta med en ringerunde til ulike leverandører for å høre om vi kan få et tilbud fra dem, nå har jeg i alle fall en viss formening om hvordan vi kan ha det, så kanskje vi kan få noen innspill fra dem. Eneste minuset er at det kan bli litt trangt fra enden av innredningen og til motsatt vegg hvor vi har tenkt å ha spisestuen. Men det går evt an å flytte bordet litt ut i rommet, så det skal vel løse seg på et vis.

Rørleggerne kommer tirsdag, så innen i morgentidlig må jeg ha bestemt meg for hvor jeg vil ha vasken, men ser for meg at sånn jeg har plassert det i de to eksemplene er best, for da har jeg plass på begge sidene av oppvaskmaskinen.

Så må jeg innom Johs. Vadset AS i nærmeste fremtid, de har et supert tilbud på servise og bestikk (samt noen kjempefine lykter, og diverse skåler +++), aldri for tidlig å begynne med slik handling nei, hehe. Heldigvis har vi et rom hjemme som vi kan oppbevare ting og tang i (har allerede en kasse fra Kitchen :)) Men fra spøk til alvor, er jo egentlig greit å kjøpe inn slikt litt etter litt så vi slipper de store utgiftene når hytta skal flyttes inn i :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar