onsdag 29. april 2015

Rundtømmer til besvær

Denne helgens hovedoppgave var rundtømmeret, og det var ikke bare bare. Den veggen vi begynte på først er ganske lang, slik at lengdene jeg skulle beise, ble en liten utfordring plasseringsmessig. Midt i stua ligger jo som sagt all takpanelet og resten av tømmeret, slik at jeg får ikke brukt det området. Dermed måtte vi improvisere og bruke gangen (ja, vi har dekt flisene med papp :)), festet noen lekter og vips hadde vi tørkeplass til noen lengder :)Man tager hva man haver ;) Disse er nesten 5 meter lange....


Det ble en del knoting og fundering på hvordan vi skulle få opp dette tømmeret, og vi må nok innrømme at det til tider var stunder hvor vi angret på at vi ikke hadde valgt panel overalt. Bla. viser alle spikerslagene, spesielt siden vi beiser først, og siden vi ikke kan skyte dem inn i falsen eller hva det nå heter. Håper de blir mindre synlige når vi får inn møbler. Vi må også skjøte endene på stenderen da det ikke er not/fjør på dem. I tillegg er tømmeret vi har, buet på baksiden også, som dermed gir en litt ekstra utfordring når vi skal ha det opp. Siden det er bue på tømmeret, må det klaffe med vinduslistene, jeg tror vi traff ganske bra på første vinduet, så får vi håpe at vi regnet ut rett på resten også.
Jeg har nå fått kappet og beiset til resten av overnevnte vegg, samt begynt på neste vegg. Håper vi kommer oss et stykke på vei neste gang vi skal opp.

Vi er ikke helt enige i løsningen mot hjørnet hvor peisen skal stå, men siden jeg ikke hadde noen gode løsningsforslag, ble det Ingmar's måte eller ingen måte ;) Tror det blir bra uansett, nå må vi bare bestemme oss for fasadeskifer, ah, all the decisions :) Mørk eller lys?? Er redd mørk vil gi for stor kontrast med den lyse veggen, men vi liker best utseende på den mørke typen til Megaflis. Jeg får ta meg en plankebit og legge inntil utstillingen deres ;)

Her ligger de korte lengdene ferdigbeiset


Vi har satt opp gipsplate hvor skiferen skal være, så ligger rundtømmeren
 inntil den. I midten vises haugen med ubrukt panel/tømmer I tillegg gjorde vi klart soverommet vårt til gulvlegging, samt flyttet material-haugen ute, slik den ikke ligger i veien.
Ikke mye snø igjen rundt hytta nå :)

Ellers fikk vi benyttet bålpanna enda en gang, i lett regnvær lørdagskvelden grillet vi biff, smakte fortreffelig :)

Neste på agendaen nå, i tillegg til rundtømmer-spikring, er taket på stua, avretting, og etter hvert flislegging av badgulv, samt da, som nevnt, legge parkett på soverommet vårt. I tillegg må vi få beiset øverste del av hytta utvendig, men vi må få opp et stillas først. Vi innser vel at sommeren og høsten kommer til å passere før vi er ferdige, da helgene fort fylles med andre ting enn hytte-jobbing. Men det får ta den tid det tar, så får vi sette nye mål etter hvert :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar