lørdag 31. oktober 2015

Ferdig med byggestrømmen :)

Eidefoss var der mandag denne uken for å godkjenne og koble til måleren.

Fredag i forrige uke var elektrikeren oppe og gjorde siste innspurt, så lørdag da vi kom opp var det bare å trykke på bryterne, så hadde vi lys, for en luksus !

Det ble ikke avreise fredag ettermiddag slik som vanlig prosedyre er. Det norske damelandslaget skulle nemlig spille kamp mot Wales på Color Line Stadion, og DET måtte jo vår fotballfrelste frøken få med seg. Er ikke hver dag man får sjansen til å se sitt store idol, Ada Hegerberg in action på nært hold :) Valuta for pengene ble det også, 4-0 til Norge, og Emma fikk signert landslagstrøyen som hun fikk av oss i sommer.

Det ble derfor hektisk virksomhet seint fredag da vi kom hjem, skulle jo ha med henger opp med ymse. Og da jeg pakket, ble kameraet liggende igjen på stuebordet.... Dermed ingen bilder fra denne helgen :( 

Vi reiste som sagt opp lørdagen, dro innom byggvarehandelen på Åndalsnes og kjøpte en plate til boda, og var innom Felleskjøpet for å se om de hadde brøytestikker, men det hadde de ikke, så vi får lete videre. Greit for brøytemannskapet å vite hvor de skal fjerne snø når den kommer. 

En tur innom Europris fikk jeg også lurt meg til, bare for å oppdage at smågodt-utvalget der ikke var det samme som hos oss, nedtur.... Men jeg fikk kjøpt diverse annet som jeg ikke visste jeg hadde bruk for ;)

Etter hvert kom vi oss opp på hytta, og det var veldig kjekt å se peisen på plass, så det var bare å fyre opp. Ikke helt fornøyd med at vi må bruke hanske for å åpne døren når den er varm, men men, sånn er det når vi skal ha moderne ting ;) Jeg får kjøpe inn en kurv som vi kan ha tennbrikettene og hanskene i, så går det nok fint. Vedkurv må vi også ha. Denne helgen har vi forresten fyrt opp med skikkelig eksklusiv ved; rundtømmer-rester, tihi.

Merker det går en smule tregere nå når det ikke er så mye som gjenstår, motivasjonen er ikke helt den samme lengre, men det vi fikk gjort denne helgen er følgende:


  • Gjort ferdig veggene på boda, og malt alt et strøk.
  • Vi bar inn kjøleskapet, og fikk satt det inn i skapet. Blytungt når fruen er så svak, klarte også å lage en liten bulk i benkplata av hele greia... Men nå er det i alle fall på plass, der er åpent helt øverst, vet ikke helt hva Lefdal tenkte der?? Vi må  ha en hylle av et slag for å få den festet. Dermed fikk vi ikke satt på dørene.
  • Montert plissègardin på badet (det var litt av en jobb, måtte tilpasses, og vi har konkludert med at vi dropper å ha det på stuevindua, da samtlige vinduer er 1cm for smale for Kid sine gardiner.... )
  • Malt omtrent resten ute (med unntak av de på hemsen), her hadde jeg visst glemt at det var mye mer enn vindua som ikke var malt... Og så klarte jeg å velte ned spannet mitt, litt ustødig gardintrapp på singel var visst ikke så lurt, dermed gikk jeg tom for olje før jeg fikk tatt alt, men det viktigste er i alle fall malt. Skal bestille mer tømmerolje så jeg har til neste gang :)
  • Montert en hyllelignende greier som skal være på badet, det er nå 100% ferdig :) Trenger bare noen kroker og litt stæsj.
  • Ryddet og kostet som vanlig.


Ikke særlig lang liste, men jeg har også fått lest bok ;) Og vi lagde oss en nydelig middag lørdag kveld. Vi har også fått lagt inn ny bestilling på Ikea, så om litt under en mnd kommer sofaen, får håpe vi er ferdige til den tid, ellers blir enda mindre gjort, hehe.

Det som gjenstår nå er å liste litt på stue/kjøkken, sette på soklene på innredningen, samt de siste dørene, lage til fôringene mellom oppvaskmaskin og hjørneskap, og i motsatt hjørne. På gangen er det litt listing som gjenstår. Det samme på to av soverommene, samt at vi må sette inn døra på det minste. Har også en plan om å bygge køyseng på det minste soverommet, da vi ikke får inn en vanlig seng der, har akkurat 2 meter.Vi må også liste og legge tak på boda. Etter det kan vi ta en pust i bakken, før vi begynner på inngangspartiet, hemsen og verandaen... Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar